Divozel malokvetý - Verbascum thapsus - 250g Náhľad

Divozel malokvetý - Verbascum thapsus - 250g

AR74335

Zloženie: Divozel malokvetý - Verbascum thapsus - 250g
Zaradenie: Byliny

Na sklade

15,64 €

Detaily

Zloženie: Divozel malokvetý - Verbascum thapsus - 250g
Zaradenie: Byliny

Mullein - kvet

Mullein drobný (Verbascum thapsus) podporuje vykašliavanie, tíši kašeľ, upokojuje podráždené hrdlo a pôsobí antisepticky. Kedysi to bola jedna z najobľúbenejších bylín proti kašľu používaných v poľskom a európskom ľudovom liečiteľstve a je známa už od staroveku. Jeho expektoračné vlastnosti opísal už staroveký lekár Dioskurides, ktorý odporúčal kvety pri ochoreniach dýchacích ciest. Divízne nálevy sa pili aj pri otravách jedlom a ochoreniach pečene.

Divozel prežije takmer akékoľvek podmienky, preto sa rozšírila do celého sveta a v niektorých krajinách je trvalou burinou.
Jej záľuba v neúrodnej pôde sa stala zdrojom ľudového príslovia: "Kde rastie divozel, bez vena panna." To znamenalo, že panna, na ktorej poli bolo veľa divozelu, zrejme nepatrila k bohatým.

Zdravotné vlastnosti:
Kvety divizna sú expektorans a pomáhajú odstraňovať sekréty z dýchacích ciest pri kašli. Uľahčujú dýchanie, prinášajú úľavu upchatému nosu a chrapotu a upokojujú podráždenie hrdla. Bežne sa používajú v bylinných zmesiach proti kašľu.
Infúzie kvetov divizna sú nápomocné pri stavoch zníženej imunity. Podporujú telo v boji proti baktériám a vírusom.
Mullein jemne upokojuje.

APLIKÁCIA
kašeľ, chrapot, upchatý nos
znížená imunita

ZLOŽENIE
100% kvet mullein. Surovina najvyššej kvality!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Čaj divizna (rezaný kvet):
1 polievkovú lyžicu kvetov zalejte pohárom vriacej vody, prikryte a parte 10-15 minút. Môžeme pridať med a malinovú šťavu. Pite 3 poháre denne v malých porciách.

Fajčenie:
Sušené a rozdrvené kvety divičiny možno použiť ako prísadu do tabaku alebo ako jeho náhradu.


SPOLUPRÁCA
Je dobré kombinovať s podbeľom, tymianom alebo ibištom.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLÍN
Divozel malokvetý je dvojročná rastlina z čeľade malomocných. Rozšíril sa po celom svete a pochádza z Európy a Ázie. Rastie na chudobných, hlinitých pôdach. Má rád slnečné polohy. Divizna dorastá do výšky 1 až 2,5 m. V prvom roku vyvíja plochú listovú ružicu, v druhom roku vytvára rovný, vzpriamený a nerozvetvený výhon. Stonka je v spodnej časti husto olistená a na jej vrchole rastie nádherné súkvetie. Listy mullein sú veľké, mäsité a husto pokryté chĺpkami, ktoré vyzerajú ako strieborný mráz. Kvitnúca divina je viditeľná už z diaľky. Jeho súkvetia sú klasovité, dlhé a zložené z početných žltých kvetov, každý s piatimi okvetnými lístkami. Po opelení sa na mieste kvetov objavia malé vrecúška s veľmi jemnými semenami. Jedna taška ich môže obsahovať až 700 kusov.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: