Sarsaparilla indická tinktúra 1:1 50 ml - Hemidesmus indicus - 50ml Náhľad

Sarsaparilla indická tinktúra 1:1 50 ml - Hemidesmus indicus - 50ml

AR110702

Nové

Zloženie: Sarsaparilla indická tinktúra 1:1 50 ml - Hemidesmus indicus - 50ml
Zaradenie: Bylinné tinktúry

Viac detailov

Na sklade

10,22 €

Detaily

Zloženie: Sarsaparilla indická tinktúra 1:1 50 ml - Hemidesmus indicus - 50ml
Zaradenie: Bylinné tinktúry

Indická sarsaparilla (Hemidesmus indicus), známa tiež ako sugandi alebo sariva, je rastlina pochádzajúca z Indie, kde sa používa podobne ako mexická sarsaparilla, pretože spolu s ňou hĺbkovo čistí organizmus, má diaphoretický a močopudný účinok, priaznivo ovplyvňuje vzhľad pokožky a kĺbov. Okrem toho vás upokojí, uľahčí zaspávanie a môže dokonca navodiť lucidné snívanie. Pozitívne ovplyvňuje metabolizmus glukózy a cholesterolu a jeho účinné látky sú baktericídne.

Táto rastlina je cennou surovinou v ajurvédskej medicíne. Hinduisti ju nazývajú ananthamoola a pripisujú jej revitalizáciu, očistu, tonizáciu vnútorných orgánov a tiež afrodiziakálny účinok. Sarsaparilla vyrovnáva všetky tri dóše. V minulosti sa používal na liečbu závažných infekčných chorôb, ako je syfilis a kvapavka, a na liečbu reumatických bolestí. Nie je to však všetko. Vďaka svojej sladkej chuti a príjemnej aróme sa jeho koreň používa na výrobu osviežujúceho nápoja s názvom nannari sherbet, ktorý je populárny v južnej Indii. Čerstvý koreň sa tiež nakladá a konzumuje ako prídavok k ryžovým jedlám.


Vlastnosti podporujúce zdravie:
Hromadí procesy detoxikácie a odstraňovania nepotrebných metabolitov z tela.
Zlepšuje vzhľad pokožky.
Pomáha regulovať hladinu glukózy a cholesterolu v krvi.
Pomáha tráveniu a zlepšuje chuť do jedla.
Podporuje správne fungovanie kĺbov.
Môže to zvýšiť váš sexuálny apetít.

Ďalšou veľmi zaujímavou vlastnosťou tejto rastliny je jej upokojujúci účinok na nervový systém. Sarsaparilla upokojuje roztržitú myseľ, zlepšuje náladu a pomáha vám hlboko sa uvoľniť pred spaním. Rovnako prispieva k zaspávaniu. Používatelia tejto rastliny uvádzajú, že sarsaparilla pomáha vstúpiť do jasného stavu snívania a pohoda po konzumácii trvá celý nasledujúci deň.

APLIKÁCIA
očista a posilnenie tela
pre krásnu pleť
pre relaxáciu, hlboký spánok a zlepšenie nálady
ako afrodiziakum


ZLOŽENIE
Tinctura Sarsaparillae indica 1: 1
Koreň Sarsaparilla, certifikovaný etylalkohol, destilovaná voda, rastlinný glycerín. Obsah etanolu 15-25%.

AKO POUŽIŤ
1 porcia kvapkadla 2-3 krát denne pred jedlom alebo podľa pokynov bylinkára-fytoterapeuta alebo naturopata.
Časť zrieďte v ½ pohári vody alebo džúsu. 1 odmerka (na pipetu) sa rovná 15 kvapkám tinktúry. 30 kvapiek sa zmestí do 1 ml.

Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Doplnky výživy nie sú náhradou pestrej stravy a zdravého životného štýlu.
Skladujte v uzavretej nádobe pri izbovej teplote, mimo dosahu malých detí. Chráňte pred svetlom a vlhkosťou. Sediment je prírodný jav.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: