Kocúrnik obyčajný tinktúra 1:1 50 ml - Nepeta cataria - 50ml Náhľad

Kocúrnik obyčajný tinktúra 1:1 50 ml - Nepeta cataria - 50ml

AR113027

Nové

Zloženie: Kocúrnik obyčajný tinktúra 1:1 50 ml - Nepeta cataria - 50ml
Zaradenie: Bylinné tinktúry

Viac detailov

Na sklade

9,08 €

Detaily

Zloženie: Kocúrnik obyčajný tinktúra 1:1 50 ml - Nepeta cataria - 50ml
Zaradenie: Bylinné tinktúry


Kocúrik obyčajný (Nepeta cataria, kocúrnik) je bylina, ktorá dokonale upokojuje telo i myseľ. Tieto vlastnosti sú známe už mnoho rokov v ľudovom liečiteľstve v Európe, ako aj medzi ľuďmi žijúcimi v Apalačských horách v severovýchodnej Amerike. Nepeta cataria sa predtým používala nielen na relaxačné účely, ale aj na mnohé choroby, ako sú bolesti vnútorných orgánov, kŕče, poruchy trávenia, nechutenstvo a na zníženie menštruačného krvácania. Obyvatelia Apalačských vrchov používali práškové bylinné obklady na zmiernenie bolesti zubov a popálenín, prípadne respiračných chorôb. Konzumovali infúzie na horúčky a prechladnutia, ako aj na žalúdočné ťažkosti a bolesti žalúdka.

Názov kocúrik súvisí s vplyvom, ktorý má na mačky. Pribl. 70% mačiek je citlivých na nepetalaktón obsiahnutý v rastline, ktorý je štrukturálne podobný feromónu mačiek. Po tom, ako mačka ucíti vôňu rastliny, začne ju triasť, chytá ju za labky, hryzie a mňauká, čo je dôvod, prečo niektorí výrobcovia plnia hračky pre mačky sušenou bylinou. Naopak, podávanie kocúrika má podobný účinok ako na ľudí - zviera sa upokojí a ľahne si a odpočíva.

Zdravotné vlastnosti:
Hlavnou výhodou je to, že dokonale uvoľňuje, upokojuje myseľ a telo a pomáha vám zaspať. Niektorí používatelia uvádzajú, že odvar vypitý večer zlepšuje kvalitu spánku a regeneráciu a prináša aj zaujímavé sny. Odvar môže byť tiež užitočný v prípade nepohodlia po ťažkom jedle a trávení. Nepetalaktón je zodpovedný za horeuvedené vlastnosti. V bylinke sa nachádzajú aj éterické oleje, ktoré sú zodpovedné za príjemnú vôňu.

APLIKÁCIE
problémy zaspať
zvýšené nervové napätie a stres
fyzická a duševná únava
hyperaktivita
zápal žalúdka
ako korenie

ZLOŽENIE
Nepeta cataria, certifikovaný etylalkohol, destilovaná voda, rastlinný glycerín. Obsah etanolu 30%.


AKO POUŽIŤ
2 kvapky kvapkadla raz denne, večer. Porciu zriedte v malom množstve vody alebo užite sublingválne.
Množstvo v dennej dávke: 1 ml extraktu.

1 odmerka (na pipetu) sa rovná 15 kvapkám tinktúry. 30 kvapiek sa zmestí do 1 ml.

Tento výrobok obsahuje približne 300 mg alkoholu na porciu, čo zodpovedá 7,5 ml piva alebo 3,2 ml vína.

Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.

Doplnky výživy nie sú náhradou pestrej stravy a zdravého životného štýlu.

KONTRAINDIKÁCIE
Alergia na ktorúkoľvek zo zložiek. Nie je vhodné pre malé deti, tehotné a dojčiace ženy. Môže byť škodlivé pre ľudí trpiacich alkoholizmom.
Skladujte v uzavretej nádobe pri izbovej teplote, mimo dosahu malých detí. Chráňte pred svetlom a vlhkosťou. Sediment je prírodný jav.

CHARAKTERISTIKY RASTLÍN
Nepeta cataria patrí do rodiny Lamiaceae. Je pôvodná rastlina pre Európu, Stredný východ, Strednú Áziu a časti Číny a pre Severnú Ameriku. V súčasnosti sa vyskytuje aj na Novom Zélande. Dorastá do výšky asi 1 m. Jeho stonka sa dobre vetví je pokrytá chlpkami, rovnako ako povrch listov. Listy majú tvar srdca alebo trojuholníka a má zúbkované okraje, zdola sú sivé. Kvety sú fialové alebo biele a pokryté škvrnami. Na vrchoch výhonkov vytvárajú kvetenstvo. Kvitnú od júna do septembra. Plody sú semená. Celá rastlina vonia pekne.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: