Slncovka kalifornská tinktúra 1:1 50 ml - Eschscholzia californica - 50ml Náhľad

Slncovka kalifornská tinktúra 1:1 50 ml - Eschscholzia californica - 50ml

AR113056

Zloženie: Slncovka kalifornská tinktúra 1:1 50 ml - Eschscholzia californica - 50ml
Zaradenie: Bylinné tinktúry

Na sklade

8,87 €

Detaily

Slncovka kalifornská tinktúra 1:1 50 ml - Eschscholzia californica - 50ml

Zloženie: Slncovka kalifornská tinktúra 1:1 50 ml - Eschscholzia californica - 50ml
Zaradenie: Bylinné tinktúry


Eschscholzia californica podporuje relaxáciu, znižuje stres a uľahčuje zaspávanie a zároveň nespôsobuje vedľajšie účinky. Obsahuje aktívne alkaloidy, ktoré ovplyvňujú receptory GABA a opioidné receptory nachádzajúce sa v našom mozgu.

Slncovka kalifornská sa tiež nazýva pozlátená. Pochádza z Kalifornie, ale jej prirodzený výskyt sa rozprestiera po celej juhozápadnej časti USA. Domorodí Indiáni žijúci v tejto oblasti ju používali v tradičnej medicíne ako sedatívum a pomoc pri zaspávaní, ako aj analgetikum. Semená používali v kuchyni a lisovali z nich olej a peľ používali na kozmetické účely. Ženy z kmeňov Pomo, Yuki a Kashaya si v tierali drvené makové semená do prsníkov, keď chceli zastaviť laktáciu.

Na juhu Kalifornie sa nachádza kalifornská rezervácia - Antelope Valley California Poppy Reserve. Na vrchole kvitnutia je takmer celá plocha rezervy (t. J. Viac ako 700 ha!) Pokrytá kvitnúcimi oranžovými kvetmi. Slncovka kalifornská je oficiálnym kvetom Kalifornie. Oslavuje dokonca svoj deň, ktorý pripadá na 6. apríla.


Zdravotné vlastnosti:

Účinné látky Slncovky kalifornskej majú vplyv na centrálny nervový systém a spôsobujú hlboké upokojenie. Účinne vám pomôžu zaspať a znižujú stres. Majú relaxačný účinok na telo a myseľ a navyše znižujú úzkosť.

Účinné látky majú diastolický účinok, vďaka čomu pomáhajú udržiavať normálny krvný tlak a regulujú frekvenciu srdcových kontrakcií.

Doteraz objavenými mechanizmami účinku sú, že alkaloidy obsiahnuté v rastline ovplyvňujú receptory systému GABA a opioidné receptory.


APLIKÁCIE
stres a zvýšené nervové napätie
ťažkosti so zaspaním
podráždenie, podráždenosť
častá úzkosť a úzkosť
fyzická a duševná únava

ZLOŽENIE
Eschscholzia californica, certifikovaný etylalkohol. rastlinný glycerín, destilovaná voda. Obsah etanolu 20%.

AKO POUŽIŤ
1 časť kvapkadla dvakrát denne.
Porciu zriedte v malom množstve vody alebo užite sublingválne.
Množstvo v dennej dávke: 1 ml extraktu eszolcji.
Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Tento výrobok obsahuje malé množstvo alkoholu, menej ako 100 mg na porciu.
Doplnky výživy nie sú náhradou pestrej stravy a zdravého životného štýlu.

KONTRAINDIKÁCIE
Alergia na ktorúkoľvek zo zložiek. Nepoužívať u tehotných a dojčiacich žien.
Skladujte v uzavretej nádobe pri izbovej teplote, mimo dosahu malých detí. Chráňte pred svetlom a vlhkosťou. Sediment je prírodný jav.

CHARAKTERISTIKY RASTLINY:
Slncovka kalifornská patrí do rodiny makov a pochádza z Kalifornie. V súčasnosti sa pestuje v mnohých krajinách po celom svete, hlavne kvôli svojim dekoratívnym vlastnostiam. Má ráda dobre slnečné miesta a vysoké teploty. Znáša rôzne substráty, ale najlepšie rastie na úrodných pôdach. Je jednoročná rastlina. Slncovka kalifornská má dlhý koreň siahajúci až 50 cm. Jeho stonka dosahuje výšku 20 - 60 cm a je silne rozvetvená. Listy sú zeleno-modré a majú bledý tvar, pripomínajúci listy fenikla. Kvety sú intenzívne oranžovo-žlté a ich priemer je 2-8 cm. Pozostávajú z niekoľkých širokých trojuholníkových lístkov so zaoblenými hranami. Kvitnú sa od júna do septembra. Zaujímavé je, že sa zatvárajú, keď prichádza oblačno a dážď. Slncovka kalifornská rodí veľa semien.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: