Ruža kvet - Rosa damascena - 50g plátky Náhľad

Ruža kvet - Rosa damascena - 50g plátky

AR80458

Nové

Zloženie: Ruža kvet - Rosa damascena - 50g plátky
Zaradenie: Aromatické byliny

Viac detailov

Na sklade

8,65 €

Detaily

Zloženie: Ruža kvet - Rosa damascena - 50g plátky
Zaradenie: Aromatické byliny

Damašková ruža je rastlina, ktorá rastie len v kultivácii, pretože bola vytvorená ako výsledok kríženia rôznych druhov ruží. Letné damaškové ruže sú hybridy francúzskych a fénických ruží a na jeseň sú hybridy francúzskych, muškátových a juhoázijských ruží.

Damašková ruža sa líši od ostatných výnimočne silnou a krásnou vôňou, ktorá sa dychtivo používa v parfumoch a kozmetike. Ale to nie je všetko - viac ako 300 aktívnych látok leží v jeho okvetných lístkoch. Z tohto dôvodu sa kvety damaškovej ruže nazývajú najcennejšie kvety na svete. Vyrába sa z nich drahý ružový olej - na jeden liter oleja je potrebnych 5 ton okvetných lístkov.

Početné účinné látky obsiahnuté v kvetoch damaškovej ruže sú zodpovedné za jej mimoriadne pozitívny účinok na pokožku. To je dôvod, prečo extrakt a olej z jej kvetou možno nájsť v tonikách na tvár a krémoch a mydlách.


SPÔSOB POUŽITIA

Odvary okvetných lístkov a pukov Damaškovej ruže voňajú úžasne a majú príjemnú, jemnú chuť. Sú perfektné bez prísad, ale mali by ste ich vyskúšať aj s prísadami. Kvety damaškovej ruže dokonale ladia so zeleným čajom, listami kafíru, škoricovou kôrou, klinčekmi a pomarančovými vločkami. Môžu byť tiež ochutené alkoholom.

Odvary z damaškovej ruže môžu byť pité kedykoľvek počas dňa alebo v noci. Môžu sa používať aj zvonka - na umývanie pokožky a na oplachovanie vlasov.

Puky z damaškových ruží dodajú večernému kúpeľu luxusný nádych. Počas romantickej večere môžu ozdobiť darček alebo stôl.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

28 ďalších produktov v rovnakej kategórii: