Zelená káva Brazília SANTOS - 5kg vcelku Náhľad

Zelená káva Brazília SANTOS - 5kg vcelku

AR79805

Nové

Zloženie: Zelená káva Brazília SANTOS - 5kg vcelku
Zaradenie: Zelená káva

Viac detailov

Tento produkt už nie je dostupný

39,48 €

Detaily

Zloženie: Zelená káva Brazília SANTOS - 5kg vcelku
Zaradenie: Zelená káva

Zelená káva Brazília Santos (zrnková) sa odporúča ľuďom, ktorí chcú prísť o nadbytočné kilogramy a nepeknú celulitídu. Jedná sa o jeden z najpopulárnejších a zároveň 100% prírodných prostriedkov na chudnutie! Pravidelné pitie zelených semien brazílskeho kávového stromu v kombinácii s fyzickou aktivitou vám určite pomôže zbaviť sa nežiaduceho tuku! Zrná zelenej kávy sú v skutočnosti tie isté zrná kávy, ktoré už dlhé roky tradične varíme v našich domovoch. Existuje však zásadný rozdiel medzi týmito dvomi formami. Zelená káva, na rozdiel od čiernej kávy, nie je zámerne vystavená procesu praženia. Zelené plody kávového stromu obsahujú kyselinu chlorogénnu (ACG) a mnohé živiny, ktoré po procese praženia nenávratne strácajú svoje vlastnosti. Nepražené zelené kávové zrná obsahujú viac biologicky aktívnych látok, z ktorých dôležitou skupinou sú antioxidanty, ako je kyselina chlorogénna. Mnohé štúdie poukazujú na priaznivý účinok extraktu zelenej kávy na chudnutie. Kyselina chlorogénna v kombinácii s kofeínom obsiahnutým v extrakte významne znižuje absorpciu glukózy z potravy a ovplyvňuje metabolizmus tukov, čo významne prispieva k strate nepotrebných kilogramov. Kyselina chlorogénna je prírodný polyfenol, antioxidant a organická kyselina. Tento zaujímavý polyfenol "núti" ľudské telo, aby využilo energiu nahromadenú vo forme tuku tým, že obmedzí absorpciu cukrov. Zvyšuje tiež citlivosť buniek na inzulín. Vďaka kombinácii kyseliny chlorogénnej a stimulácii metabolizmu kofeínom, zelená káva senzačne pomáha pri chudnutí a zbavovaní celulitídy. Odvar zo zelených zŕn má ostrú a kyslastú chuť a nemá charakteristickú vôňu kávy.

Vlastnosti podporujúce zdravie: Podporuje chudnutie a boj proti celulitíde; Funguje proti rakovine; Posilňuje obehový systém; Zabraňuje ateroskleróze; Znižuje absorpciu glukózy z potravy; Stimuluje metabolizmus tukov; Je to silný antioxidant; Pridáva energiu, má jemný stimulačný efekt

Aké výhody prináša zelená káva?

Normálna čierna káva sa získava z mletých semien praženej kávy, zatiaľ čo zelená káva je pripravená z nespracovaných zelených zŕn. Podľa laboratórnych testov prináša zelený extrakt z kávy niekoľko zdravotných prínosov. Hlavnými zložkami zelenej kávy sú kofeín a kyselina chlorogénová, hoci niektoré účinky sú spôsobené aj inými zložkami.

Potenciálna strata hmotnosti: Podľa štúdie zverejnenej v marci 2006 v doplnkovom denníku BMC Doplnková a alternatívna medicína denné doplnenie extraktu pripraveného zo zelených kávových semien znížilo telesný tuk a telesnú hmotnosť u myší, ako aj zloženie tuku v pečeni. Podobný účinok bol dosiahnutý doplnením myší izolovaných kofeínom a kyselinou chlorogénnou, čo naznačuje, že ide o priamy účinok týchto zlúčenín.

Zníženie tlaku : Kyselina chlorogénová podporuje nielen úbytok hmotnosti, ale môže tiež znížiť krvný tlak. Podľa štúdie zverejnenej v roku 2006 v lekárskom časopise "Klinická a experimentálna hypertenzia" u pacientov, ktorí užívali 140 mg zeleného extraktu z kávy, sa počas obdobia štúdie prejavil znížený tlak. Neboli zaznamenané žiadne vedľajšie účinky, čo naznačuje, že zelená káva je bezpečný spôsob, ako znížiť tlak.

Zlepšovanie náladových a kognitívnych zručností: Kofeín obsiahnutý v zelenej káve pozitívne ovplyvňuje náladu a aktivitu mozgu. Podľa prieskumu zverejneného vo februári 2008 v časopise Nutrition Bulletin niekoľko štúdií potvrdilo, že kofeín zlepšuje reakčný čas, bdelosť, pamäť, zameranie, odolnosť voči únave a iné kognitívne schopnosti. Optimálny rozsah dávky extraktu bol stanovený na 38 až 400 mg denne alebo 1/3 až 4 poháre praženej kávy.

Antioxidanty – výhody: Zrná zelenej kávy a jej deriváty obsahujú niekoľko antioxidantov. Tieto zlúčeniny znižujú poškodenie buniek spôsobené voľnými radikálmi. Podľa štúdie, ktorá sa uskutočnila v júli 2014 v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry, kyselina chlorogénna môže zabrániť šíreniu štyroch typov rakovinových buniek. To znamená, že zelená káva môže pomôcť zabrániť niekoľkým druhom rakoviny.

AKO POUŽÍVAŤ

Kávu najskôr zomelte. Do šálky pridajte 10 g (3 čajové lyžičky) mletej kávy. Zalejte horúcou vodou (najlepšie pri teplote 90 ° C). Po 5 minútach je odvar pripravený na konzumáciu. Chuť odvaru trochu pripomína chuť vareného zeleného čaju.

Na zlepšenie chuti odporúčame pridať prírodné sladidlo, napríklad steviu. Kombinácia čiernej a zelenej kávy je ešte lepšia. Vďaka tomu máme bohaté zdravé zložky a vynikajúcu chuť.

Brazílska káva Santos sa vyznačuje nízkou kyslosťou a jemnou klasickou chuťou. Charakteristickou výhodou tejto kávy je vyvážená, intenzívna aróma s jemným čokoládovým nádychom. Zelená káva Santos sa môže tiež pražiť v domácej pečenej peci, v panvici alebo v rúre. Káva stráca svoje vlastnosti, ale na oplátku získame kávu s mimoriadnou chuťou a arómou exotickej Južnej Ameriky.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

4 ďalších produktov v rovnakej kategórii: