Rooibos červený čaj - Aspalathi contarm, Aspalathi linearis - 500g Náhľad

Rooibos červený čaj - Aspalathi contarm, Aspalathi linearis - 500g

AR73604

Zloženie: Rooibos červený čaj - Aspalathi contarm, Aspalathi linearis - 500g
Zaradenie: Rooibos | Čaj Honeybush

Viac informácií

Na sklade

21,95 €

Detaily

Zloženie: Rooibos červený čaj - Aspalathi contarm, Aspalathi linearis - 500g
Zaradenie: Rooibos | Čaj Honeybush

Je to národný nápoj z Južnej Afriky, je to vynikajúci zdravý čaj s jemnou chuťou a príjemným účinkom. Neobsahuje kofeín, vďaka čomu ho môžu piť aj deti, aj pred spaním. Okrem toho neobsahuje triesloviny, ktoré sú zodpovedné za chuť čaju, aby nedošlo k podráždeniu žalúdka.

Rooibos surovina pozostáva z listov a mladých výhonkov pochádzajúcich z Aspalatus linearis. Je to ker, ktorý sa vyskytuje prirodzene v južnej Afrike a teraz - vzhľadom na rastúci dopyt - intenzívne pestovaný v horských oblastiach jeho západnej časti. Po zbere, ktorý sa vykonáva na jar a v lete, mladé výhonky sú rozdrvené, fermentované vo vlhkom prostredí a potom vysušené.

Vlastnosti podporujúce zdravie:

upokojuje

antioxidant

Reguluje fungovanie tráviaceho traktu

Zlepšuje činnosť čriev

Tonizuje nervový systém

Znižuje príznaky alergie

AKO PRIPRAVIŤ

Listy rooibos (asi 1 čajová lyžička na 250 ml) sa zalievajú horúcou vodou. Mali by sa zapariť 3-5 minút. Je môžné ho aj variť pri nízkych teplotách. Podávajte teplý alebo studený čaj. Chutí dobre pridaním medu.

ZLOŽENIE

Polyfenolové zlúčeniny sú tu reprezentované rôznymi typmi flavonoidov: flavónov (luteolín, chryoeriol), flavonolov (kvercetín, izokvercitrín, rutozid), dihydrochalónov (aspalatín, notofangín) a flavinovaných C-glykozidov (orientín, izoorientín). Obsah aspalatínu v nefermentovanej surovine je 15 g / 1 kg sušiny. Bolo identifikovaných mnoho fenolových kyselín: protocatech, káva, p-hydroxybenzoová, vanilínová, p-kumarová, ferulová a syringová. Medzi zložkami prchavej frakcie je možné uviesť guajakol, damascenón, acetát geraniolu, fenyletylalkohol a ß-ionón. Obsah tanínov reprezentovaných galotanínami je nízky (4-5% na suchom základe). Prítomnosť kyslých polysacharidov, kyseliny askorbovej a minerálnych zlúčenín (Ca, Mg, Mn, Cu, fosfáty, sulfáty, fluoridy) sa tiež našla. Rooibos neobsahuje kofeín.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

3 ďalších produktov v rovnakej kategórii: