Škorica cejlónska drievko - Cinnamomum verum - 50g sekaný Náhľad

Škorica cejlónska drievko - Cinnamomum verum - 50g sekaný

AR81658

Zloženie: Škorica cejlónska drievko - Cinnamomum verum - 50g sekaný
Zaradenie: Korenie

Viac detailov

Na sklade

8,81 €

Detaily

Zloženie: Škorica cejlónska drievko - Cinnamomum verum - 50g sekaný
Zaradenie: Korenie


Škorica bola známa v staroveku. Obchod so škoricou sa rýchlo rozvinul a množstvo tohto korenia sa dostalo do Európy kvôli jeho rozsiahlemu kulinárskemu a rituálnemu použitiu. Škorica sa používala na výrobu parfumov a olejov a Egypťania ju používali na kremačné masti. Používa sa tiež v starobylej medicíne na cukrovku a bronchitídu, ako aj na gastrointestinálne ťažkosti a na stimuláciu chuti do jedla. Najdôležitejšie odrody sú Cinnamomum cassia alebo čínska škorica, ktorá je najrozšírenejšia, a Cinnamomum verum alebo zeylanicum - pravá škorica alebo Ceylon škorica, ktorá sa považuje za najlepšiu kvalitu. Názov škorica pochádza z indonézskeho slova kayumanis, čo znamená „sladké drevo“.

Zdravotné vlastnosti:
Pozitívne ovplyvňuje činnosť tráviaceho systému a zvyšuje chuť do jedla. Podporuje obranné mechanizmy tela zamerané proti baktériám a plesniam, podporuje boj proti infekciám. Najväčšou výhodou škorice však je, že pomáha udržiavať normálnu hladinu cukru v krvi. Z tohto dôvodu sa môže škorica konzumovať ako cenný doplnok k diabetickej strave. Malo by sa však pamätať na to, že priaznivé účinky škorice v tejto oblasti sa pozorujú pri jej dennej spotrebe 5 až 6 g (jedná sa o jednu plnú čajovú lyžičku mletej škorice).

APLIKÁCIE
Škorica sa používa hlavne ako korenie na sladké jedlá a pečivo. Perfektne sa hodí na ovocné dezerty, sladký tvaroh, palacinky a ovsenú kašu. Pridáva sa do vareného vína, sirupov a krémov alebo sa používa ako postrekovač. Mexičania radi pridávajú škoricu do kávy, čaju a kakaa. V indickej a stredovýchodnej kuchyni sa škorica používa nielen v dezertoch, ale aj v korenených a slaných jedlách. Je súčasťou zmesi kari a garam masala. Ceylonská škorica má mimoriadne príjemnú, sladkú chuť a sladkú a korenistú vôňu. Mletá rýchlo stráca arómu, takže je dobré kúpiť si ju kúpiť v celku a doma rozdrviť.

ZLOŽENIE
Tyčinky škorice Ceylon 100%. Surovina najvyššej kvality!

AKO POUŽÍVAŤ
Tyčinky škorice by sa mali pred použitím rozdrviť. Veľkou výhodou škorice Ceylon je to, že jej paličky sú krehké a ľahko drviteľné (na rozdiel od škorice cassia). Tyčinky škorice sa môžu variť aj ako čaj. Neodporúča sa konzumovať viac ako 6 g škorice denne.

Kontraindikácie
Neodporúča sa konzumovať viac ako odporúčané množstvo škorice (do 6 g za deň) kvôli prítomnosti kumarínu v nej, čo je toxín a môže byť škodlivý pre pečeň, môže byť tiež karcinogénny. Alergie na škoricu sú zriedkavé. Prejavujú sa opuchom ďasien a výskytom škvŕn alebo prasklín na pokožke. Aby ste tomu zabránili, mali by ste ich vynechať výrobky, ktoré obsahujú škoricu (často sa vyskytujú v coca-cole, zmrzline, čokoláde, žuvačkách). Korenie je bezpečné pre tehotné a dojčiace ženy.

CHARAKTERISTIKY RASTLÍN
Škorica je vždyzelený tropický strom z vavrínovej rodiny, ktorý rastie v Číne, Indii a juhovýchodnej Ázii, ako aj v Zanzibare. Existuje veľa druhov a dve hlavné a najdôležitejšie odrody sú čínska škorica (Cinnamomum cassia) a škorica Ceylon (Cinnamomum zeylanicum). Korenie sa získava zo škoricovej kôry, ktorá sa zvyčajne nachádza v mletej forme, niekedy tiež vo forme sušených kúskov kôry, ktoré sa prirodzene valia do roliek.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: